premještanje

Borić o Hipodromu: Bandiću je privatni interes ispred interesa građana

10.06.2019 u 13:38

Bionic
Reading

Gradska zastupnica Nove ljevice Rada Borić poručila je u ponedjeljak kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s odlukom o tome da iseli korisnike Hipodroma, pokazao kako mu je privatni interes ispred interesa građana

'Mnoge udruge za djecu s invaliditetom koriste Hipodrom u terapijske svrhe', izjavila je Borić novinarima dodavši kako građane najviše smeta to što su o odluci gradonačelnika saznali doslovno preko noći.

Sve bi nas, kaže, trebalo zabrinuti da se 'ono malo zelenih površina koje postoje u gradu i koje su na korist svim građanima pretvaraju u poslovno stambena mjesta u koja građani više nikada vjerojatno neće moći doći'. 'To bi bilo kao da se sutra netko sjeti i mijenja namjenu primjerice Maksimira', ustvrdila je Borić.

Borić zabrinuta i za sudbinu drugih zelenih površina

Smatra i kako bi Hipodrom trebao ostati u gradu. 'Svaki drugi grad bio bi ponosan da između rijeke i novoga dijela postoji jedna takva zelena površina. No nažalost, privatni interesi su važniji od interese građana', ustvrdila je Borić zabrinuta i za sudbinu ostalih zelenih površina u gradu.

'Kada prolazim pored nekih zelenih površina u gradu uvijek brinem kada će netko od gradonačelnikovih prijatelja, poduzetnika uprijeti prstom i kada ćemo dobiti neki novo poslovno stambeno mjesto', kazala je navevši za primjer situaciju u Miramarskoj ulici gdje se planira izgraditi neboder s 20 katova.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je početkom mjeseca korisnicima Hipodroma kako ga moraju napustiti do 1. prosinca kako bi počeli radovi na projektu tzv. 'zagrebačkog Manhattana'.