NASTUP 1. LISTOPADA

Boras izabran za dekana Filozofskog fakulteta

30.04.2009 u 09:57

Bionic
Reading

Usred blokade zagrebačkog Filozofskog fakulteta jučer oko 20 sati obavljen je i izbor novog dekana za kojeg je izabran dosadašnji prodekan Damir Boras

ZAGREB - Boras je na Fakultetskom vijeću dobio 42 glasa (potreban je 41 glas), dok je njegova konkurentica Andrea Zlatar dobila 34 glasa. Boras tako sada dolazi na mjesto Miljenka Jurkovića kojemu mandat ističe tek 1. listopada pa će on i dalje biti za kormilom fakulteta dok traje blokada fakulteta, piše Dnevnik.hr.

A na maratonskoj sjednici Fakultetskog vijeća se raspravljalo i o blokadi fakulteta koja sad traje više od deset dana. Na sjednici Vijeće je ponovno podržalo ciljeve i metode studenata prosvjednika. Svoju odluku Vijeće je obrazložilo time što se u međuvremenu ni Ministarstvo znanosti i obrazovanja, niti Vlada nisu primjereno očitovali o studentskim zahtjevima, rekao je novinarima dekan Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković nakon šestosatne sjednice fakultetskog vijeća na kojoj se tražio izlaz iz nastale situacije. Zbog toga, dodao je, fakultetsko vijeće ne može inzistirati na ponovnoj uspostavi cjelovitog nastavnog procesa.

'Preksinoćnji poziv Rektorskog zbora da se odmah počne s nastavom samo je prijedlog i nije obvezujući za fakultet, rekao je dekan. Konačnu odluku donosi Senat Sveučilišta koji će se danas tek sastati', rekao je dodavši kako će se o toj odluci zatim morati očitovati fakultetsko vijeće.