STIŽE WATERGATE FESTIVAL

Bon ton: 'Želimo ostvariti Jadranski san'!

22.07.2015 u 22:01

Bionic
Reading

Nedugo nakon otvaranja it mjesta u Zagrebu - Bon Ton concept store&gallery, osnivači Josip Hubzin i Ingo Enco Kern, nastavljaju ostvarivati Jadranski san novim glazbenim projektom u Dubrovniku dovodeći kultni berlinški Watergate.

Nakon Dubrovačkih ljetnih igara i Igre prijestolja, s punim pravom možemo reći da Dubrovnik dobiva i glazbene igre. Ovoga ljeta dubrovački će Lazareti zaživjeti punim plućima i plesati do jutra, uz mnoštvo događanja. No, jedan program zaslužuje posebnu pozornost. Bon ton, suvremeni butik i galerija, po prvi puta, Hrvatskoj predstavlja i dovodi Watergate, jednu od vodećih i najuređenijih institucija suvremene glazbe iz Berlina, koja u Lazarete dovodi neka od najvećih imena svjetske elektronske glazbene scene. Watergate produkcija dolazi u Adria regiju s ciljem da donese vrhunsku zabavu u Dubrovnik, baziranu na berlinškoj plesnoj kulturi, plesu do zore i slobodi bivanja. Uoči Watergate goes Croatia No.1 porazgovarala sam s Pepijem, idejnim začetnikom bon tona




MK:
Zagreb ste zauzeli, nije vam dosta pa se selite na obalu :) ito gdje drugdje nego u Dubrovnik gdje polako, ali sigurno definiratedrugi dio koncepta Bon Ton. Naime, bon je aluzija na fashion, a tonna glazbu. Pretpostavljam da želite napraviti festival po svojemosobnom ukusu, a svjedoci smo da ga itekako imate. Što se ustvari kuha uBon Ton loncu?

Pepi: Dubrovnik nam se čini kao idealan spot zbog frekventnostiprometa, turističke atraktivnosti, kupovne moći, infastrukture letova inaboja energije. Otpočetka nastanka bon tona se bavimo eventmanagementom i dovođenjem nama zanimljivih izvođača. Održali smo takobon ton gostovanja u Berlinu, Stuttgartu, Düsseldorfu, Zagrebu, atijekom ljeta je idealno mjesto na moru. Gosti su nam bili do sada:Kreidler (live), Dasha Rush, Tolouse Low Trax, Young Marco, Xosar,Dubbymann, Marc Schneider, Ilija Rudman, Abel & Jamie Tiller, IgorTipura, Vladimir Ivković, Felver itd. Usko surađujemo sa Salon desAmateurs, te Kunstakademie u Düsseldorfu, Watergateom iz Berlina, BarRomanticom iz Stuttgarta, Klub 20/44 iz Beograda i naravno zagrebačkimMastersom kao instancom gdje aktivno sudjelujemo u programiranju kluba.Naš dijapazon na taj način pokriva područja mode i glazbe, te osnovnanačela bon tona.

MK: U igri su čak tri eventa. Možeš li nam elaborirati svaki od njih pojedinačno?

Pepi: Za naš prvi event, 29. srpnja, dovodimo berlinški Watergate poprvi puta u Hrvatsku. Njihov koncept i klub privlači mnoge turiste uglavni grad Njemačke i znatno doprinosi razvoju subkulture slično kaotakođer poznati Berghain i Panorama Bar. Neke od njihovih dosadašnjihdestinacija gdje su održali svoja zbivanja su Barcelona, Rio de Jainero,London a sada je na redu Dubrovnik. Njihov artwork, produkcija iprezentacija su na visokoj razini, te će priuštiti svim posjetiteljimajedinstveno audiovizualano iskustvo. U preuređenim zidinama Lazareta ćetako, u sklopu Watergate goes Croatia No.1, u unutrašnjem i vanjskomdjelu nastupiti svjetski poznata Ellen Allien, rezidenti Watergatea SeboK, Marco Resman, Matthias Meyer, Jimi Jules

Naš drugi događaj održava se 05. kolovoza i isključivo je u znaku bon tona. Smatramo da ima dovoljno ženskih kvalitetnih DJ-a, te smo upravonjima posvetili večer bon ton goes Dubrovnik, baš po pravilima bon tona. Osim našihregionalinih perjanica Nadje, Tijane T i Anade, dovodimo Evu Be(Berlin), bivšu članicu Jazzanove i Sonarkollektiva. No zvijezda večerije ipak Kim Ann Foxman (Firehouse Recordings) iz New Yorka. Bivšačlanica Hercules & Love Affaira, manekenka i vrhunska DJ-ka.

Treći je događjaj na rasporedu 12. kolovoza i donosi najbolje odWatergatea, uz imena poput Tiefschwarz feat Khana te Ruede Hagelstein.Na svakom će eventu biti prisutne i domaće snage, Jogarde i Enco Kern,vlasnici bon tona, te Felver koji je prošle godine u Dubrovnikuorganizirao Lost in a Moment u režiji broj jedan DJ-a, Dixona

MK: Drugim riječima, nakon Dubrovačkih ljetnih igara i Igre prijestolja,moglo bi se reći da Dubrovnik dobiva i glazbene igre. Zašto steodabrali baš Dubrovnik i Lazarete i kakvu ekipu želite privući?

Pepi: Iako je Hrvatska hit festivlaska i glazbena destinacija, Dubrovnik već godinama nema pravi clubbing feelingkoji našim projektom želimo donijeti Gradu. Spoj mediteranskog ugođajakoji Lazareti pružaju i kvalitetnan glazbeni program, garancija su dobrezabave koju želimo ponuditi kako lokalnim posjetiteljima, tako iputnicima namjernicima.

MK: Čijem se nastupu osobno najviše veseliš?
Pepi: Moj su izbor dame Ellen Allien, La Fleur, Kim Ann Foxman, te TijanaT. No najviše se veselim izlasku sunca na Komardi, emocijama, i svirci sglazbenim istomišljenikom, Marijanom Felverom.

Karte su u pretprodaji putem online sustava Entrio, Resident Advisor i AgentCASH, te ekskluzivno u zagrebačkom bon tonu, po cijeni od 150,00 kn. Na dan događanja, ulaznice su dostupne na ulazu po cijeni 230,00 kn.

Evo i malo zagrijavanja iz Watergate Barcelona

Trk na Facebook i na Instagram ModaKomoda gdje vam darujemo ulaznice za sva tri eventa i odlične poklone iz Watergate i bon ton radionice.