LJUBAVNI TROKUT U ŠIBENIKU

Bombu zaštitaru postavio ljubomorni suprug?

22.07.2009 u 08:31

Bionic
Reading

Iako se sumnjalo da je riječ o terorističkom činu ili politički motiviranom napadu, čini da je motiv postavljanja bombe na šibenskoj rivi nešto banalniji

Najvjerojatnije je riječ o osveti ljubomornog čovjeka koji se našao u ljubavnom trokutu. Prema neslužbenim informacijama, postavio ju je ljubomorni suprug jedne Šibenčanke uvjeren da je ona bila u vezi sa 34-godišnjim zaštitarom Đanijem Ercegom. On je u noći s nedjelje na ponedjeljak zbog navodnog ljubavnog trokuta pretukao suprugu, piše Jutarnji list.

Šibenska policija jutros navodi kako i dalje širi krug sumnjivih. Dosad je ispitano oko 120 osoba. Istražuju se njihovi privatni i poslovni kontakti sa zaštitarom i eventualni sukobi koji bi mogli biti motiv ovog teškog kazenenog djela. Policija proučava i sve snimke nadzornih kamera.

Do eksplozije došlo u trenutku kad se zaštitar, zaposlen na održavanju reda u zgradi Županije, Alfom 33 kretao prema parkingu u pravcu gradske četvrti Dolac. Rasprsnuti geleri bombe s lijeve strane zahvatili austrijske nautičare, 48-godišnjeg Huana Felixa i njegovu 19-godišnju kćer Monicu iz Salzburga koji su se odmarali na usidrenoj jedrilici. Istodobno, set gelera iz tzv. kinder jaja koji su se raspršili u desnu stranu, na stepenicama ulaza u zgradu Županije zasuli su djelatnika Čistoće Stanka Kosora iz Drniša.

U eksploziji je oštećeno pročelje zgrade Šibensko-kninske županije te automobil Dane Maretića, tajnika Županije i motocikl glasnogovornika Ureda župana Novice Ljubičića.

Načelnik Primoštena Stipe Petrina, kojega je zaštitar Đani Herceg u ponedjeljak izbacio sa sjednice Županijske skupštine, energično je odbacio sve spekulacije po kojima bi ga se moglo dovesti u vezu s eksplozijom.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zatražila je od Ministarstva unutarnjih poslova i drugih tijela žurnu istragu kako bi se što prije utvrdile okolnosti jutrošnjeg događaja na šibenskoj rivi, priopćio je danas Vladin Ured za odnose s javnošću.

Ministar turizma Damir Bajs uvjeravao je hrvatsku i svjetsku javnost da je Hrvatska sigurna zemlja te da nije riječ o terorističkom činu.