VATRENA HERCEGOVINA

Bombom na kuću hercegovačkog Ronalda

30.09.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Ispred obiteljske kuće predsjednika Skupštine Zapadnohercegovačke županije Zlatana Jurilja u Širokom Brijegu u srijedu navečer je bačena eksplozivna naprava, potvrđeno je Srni u županijskom MUP-u

Jurilj je izjavio Srni je da je eksplozivna naprava bačena oko osam metara od kuće i da je njegovu obitelj probudila u 3.20 sati. 'Motiv je jasan. Sve ovo je vjerojatno povezano sa zadnjim političkim događanjima u Zapadnohercegovačkoj županiji. Ovo je uradio netko iz političkih krugova', tvrdi Jurilj.

On je dodao da se ne plaši za svoju sigurnosti, ali da ovaj događaj 'daje jadnu, bijednu i tužnu sliku o toj sredini'.

Jurilj je prije desetak dana dobio prijetnje putem SMS-a: 'Jurilju, znamo gdje ti je dijete. Sjednica Skupštine ne smije biti održana', što je on prijavio policiji.

Zlatan Jurilj je posljednja dva mjeseca bio glavni akter političke drame koja se odvijala u Zapadnohercegovačkoj županiji. Zahvaljujući njemu, samo petnaest dana prije izbora smijenjena je kompletna vlada koju su činili HDZ 1990, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak, a vlast je preuzeo HDZ BiH.

Zadnjih nekoliko godina Jurilj je promijenio više stranaka, pa su ga politički protivnici u Hercegovini nazvali i 'politički Ronaldo'. Trenutno je član HSP Dr Ante Starčević, male stranke koja nije bila dio vlasti, a bliska je HDZ-u BiH.