POLICIJA DEMANTIRA

Bomba na stubištu nema veze s Pukanićem

20.05.2009 u 20:43

Bionic
Reading

Eksplozivno sredstvo pored kojeg su bila postavljena dva lampaša pronađeno je sinoć na stubištu jedne zgrade, a sumnja se da je riječ o prijetnji, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba

Glasnogovornica Ljuba je kao netočne odbacila navode iz nekih medija kako je bomba postavljena ispred vrata zaštićenog svjedoka u slučaju ubojstva Ive Pukanića.

Dodala je kako nije riječ o vremenski tempiranoj napravi ili nekom sredstvu koje bi reagiralo na dodir, već o eksplozivnom sredstvu namijenjenom zastrašivanju.

Jutarnji list piše da je kutija u kojoj su bila dva lampša i ručna bomba M-75 pronađena ispred stana Igora P., (32) na zagrebačkoj Malešnici. On je sve do jučer bio štićena osoba pod 24-satnom policijskom zaštitom, a nakon što je ispred njegova stana otkrivena bomba, zbog koje su ispražnjena tri kata u ulazu stambene zgrade u Šoljanovoj ulici, vraćena mu je zaštita.

Igor P. tvrdi da je u protekla tri tjedna policiji ispričao o organiziranom kriminalu u Hrvatskoj, o likvidaciji Samira Nukića u Osijeku, o nekim planiranim likvidacijama i prijevarama oko 2.000 stranica i da je u protekla tri mjeseca bio pod zaštitom policije. “Oko 19.30 sati došao je gazda stana kojem su isto slali slike djece i prijetili da će mu zapaliti djecu ako mi ne otkaže stan.

Nukić je likvidiran ispred restorana 'Bonus'

Rekao je da su mu u policiji na Črnomercu rekli kako je bolje da izađem iz stana jer će se u suprotno dogoditi veliko sranje. Već isto večer došla mi je poruka s nepoznatog broja: “Nemaš više zaštite. Kaj si mislio da si sa murjom do sudnjeg dana. Ajde dođi do 23 sata u Princ da se dogovorimo. Ako ne dođeš ideš pod bor” - ispričao je Igor P.

Tvrdi da je i sam sebe optužio da je bio organizator prijevare kojom se do kraja srpnja trebalo očistiti preko 50 milijuna kuna sa računa više od 1000 tvrtki pomoću lažnih pečata, ali i uz sudjelovanje osoba iz banaka. Naveo je i njihova imena, te tvrdi da je i konkretne dokaze predao policiji.

Sve je počelo, tvrdi, kada je u ožujku došao kod zamjenika ravnatelja USKOK-a kako bi ispričao o svom djelovanju unutar kriminallnih skupina, što je htio ispričati i na sudu. Iz USKOK-a su ga uputili na policiju i tada je počeo govoriti o saznanjima o djelovanju triju velikih organiziranih kriminalnih skupina u Zagrebu i u drugim dijelovima Hrvatske.

- Trebao je biti likvidiran član jedne skupine, a ja sam odrađivao logistiku. Došao je egzekutor iz Srbije i ja sam mu pribavio krivotvorenu osobnu iskaznicu. Ta iskaznica sada je u posjedu policije - tvrdi sugovornik.

- Naveo sam i tko je ubio Samira Nukića u Osijeku i da je ta osoba bila ranjena prilikom izvršenja ubojstva, da je spavala kod mene u stanu - kazao je. Tvrdi da je on dio kriminalnog miljea već 10 godina, a da su oni koje je spominjao tvrdili da on to čini zato jer im je dužan novac. Igor P. nema status zaštićenog svjedoka, ali tvrdi da je o tome bio razgovarao u DORH-u.