PREDIZBORNO REZANJE VRPCI

Bolnica u Virovitici otvorena bez opreme

03.09.2010 u 17:18

Bionic
Reading

Uz odjel kirurgije, operacioni blok sa šest operacijskih sala, neurologiju, ginekologiju, jedinicu intenzivnog liječenja, suvremenu ljekarnu, kuhinju, praonicu rublja i sterilizaciju nova će zgrada omogućiti bolju skrb za više od sto tisuća pacijenata

U krugu već postojećeg bolničkoga sklopa u Virovitici, na površini od više od 8.200 četvornih metara i šest etaža, od danas je otvorena i bolnička zgrada vrijedna više od 75 milijuna kuna.

Uz odjel kirurgije, operacijski blok sa šest operacijskih sala, neurologiju, ginekologiju, jedinicu intenzivnog liječenja, suvremenu ljekarnu, kuhinju, praonicu rublja i sterilizaciju nova će zgrada omogućiti bolju skrb za više od sto tisuća pacijenata s područja nekoliko susjednih županija.

Bolnica u brojkama

Prošle je godine u virovitičkoj bolnici, u devet njezinih odjela, liječenooko 13 tisuća bolesnika. Kroz ambulante, poliklinički dio –dijagnostiku prošlo je 305 tisuća ljudi te ostvareno preko milijun i polliječničkih usluga.

'Pacijentima će ovaj prostor jamčiti kvalitetan smještaj, zbrinjavanje i liječenje, a nama zaposlenicima vrhunske uvjete za rad, sukladno najnovijim zdravstvenim standardima', rekla je prilikom otvaranja Ana Bajer Feketić, ravnateljica Opće bolnice u Virovitici.

U završnom dijelu svoga obraćanja, Feketić je izrazila želju da prostor novootvorene zgrade što prije dobije i potrebnu medicinsku opremu, a time i svoje prve pacijente.

'Ovih osam tisuća kvadrata novoga prostora zasigurno će omogućiti da po iskoristivosti kapaciteta i dalje budete pri vrhu rada hrvatskih bolnica', rekao je potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić

S obzirom na to da nova zgrada bolnice ipak nema potrebnu opremu, na pitanje novinara hoće li se Vlada pobrinuti za to, kao što je obećala Istranima, Pankretić je odgovorio potvrdno.

'Kao što smo pronašli novac za izgradnju ove nove zgrade, tako ćemo naći i za opremu. Dio nje već stiže i bolnica će zasigurno, u najkraćem mogućem roku biti opremljena.'