KARDINAL VINKO PULJIĆ:

'Bojim se da Hrvati ne znaju vrednovati papine poruke'

31.05.2011 u 21:44

Bionic
Reading

Raduje me što Benedikt XVI. prvi put dolazi u Hrvatsku. Mislim da je njegov dolazak hrvatskom narodu znakovita poruka, bilo u Hrvatskoj bilo u Bosni i Hercegovini, kazao je kardinal Vinko Puljić za Katolički radio, prenosi IKA

Iščekivanje dolaska pape Benedikta XVI. u apostolski pohod Hrvatskoj 4. i 5. lipnja, pod geslom 'Zajedno u Kristu', vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je komentirao za Hrvatski katolički radio i Radio MIR Međugorje.
Na poseban način raduje ga tema proslave Obiteljskog dana zbog koje dolazi.

'Mislim da je to jedna pozitivna stvarnost koju, bojim se, žitelji Hrvatske ne znaju dovoljno vrednovati', kazao je kardinal Puljić

Rekao je kako su se brojni hodočasnici iz BiH već prijavili i dobili ulaznice za bdjenje s papom na Trgu bana Jelačića i za misno slavlje na zagrebačkom hipodromu, a brojne župe organizirale su prijevoz autobusima.

Kardinal Puljić pozvao je medije 'da svojim prijenosima elektroničkim putem ili preko tiskovina uprisutne u svim našim obiteljima taj snažni događaj kako bi što dublje odjeknuo kao duhovna obnova i obnova vjere, da, na neki način, ozdravi javno mnijenje koje je prilično bolesno od negativnih naboja'. Vrhbosanski nadbiskup poželio je da mediji 'istinski donesu nešto pozitivno u ozračje koje nas pomalo umara. Treba nam nešto što će donijeti radosti'.