JOŠ TRAŽI ODVJETNIKA

Bojan Gudurić na sudu za ubojstvo Pukanića!

03.03.2010 u 09:14

Bionic
Reading

Bojan Gudurić, petooptuženi u suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, nakon prošlotjednog izručenja Hrvatskoj, prvi put se pojavio na sudu i zatražio odgodu suđenja kako bi mogao odabrati odvjetnika i pripremiti obranu

Gudurić je na suđenje došao u sivoj majici s kapuljačom i sutkinji Ivani Kršul objasnio da se prije suđenja, koje sada formalno mora krenuti ispočetka, želi savjetovati sa svojom obitelji: 'Moram se konzultirati sa svojom obitelji, tražio sam da i oni prate suđenje. Još nisam izabrao svoga branitelja.'

Sutkinja Kršul dala mu je rok od 12 dana, dakle do 15. ožujka da izabere svoga branitelja i pripremi obranu. Upozorila ga je da neće biti odugovlačenja te da je njegova obrana koju bi mu sud dodijelio već spremna.

'Vi niste uhićeni jučer, uhićeni ste po tjeralici, ozbiljno to shvatite jer neće biti odugovlačenja postupka. Rok za pripremu možete dobiti samo jedanput', rekla je Kršul.

Podsjetimo, Gudurić se skrivao od raspisane tjeralice godinu i pol dana nakon ubojstva te se dan prije početka suđenja u Zagrebu predao vlastima u BiH. Tražio je da ga se izruči Hrvatskoj jer bi ga u Srbiji čekala zatvorska kazna na koju je osuđen za više razbojstava.