BANDIĆ NA SKUPŠTINI

'Bog mi je prije devet godina uzeo pamet'

26.10.2010 u 12:55

Bionic
Reading

'Napio sam se prije devet godina i to će ostati zauvijek zapisano. Bog mi je tada uzeo pamet, ali neka baci kamen tko u životu nije pogriješio', branio se se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na aktualnom satu Gradske skupštine

Aktualni sat Gradske skupštine počeo je rafalnom paljbom po prvom čovjeku Grada jer je dijelu zastupnika zasmetalo održavanje Rujanfesta na Bundeku koji se prema njihovu mišljenju pretvorio u mjesto za opijanje maloljetnika na kojem caruju narodnjaci.



Marin Knezović (SDP)
mišljenja je da je Rujanfest obilježila loša organizacija i opijanje maloljetnika te da je umjesto na putu za München odnosno Oktoberfest zalutao na Ibarsku magistralu, aludirajući da je tamo rođena narodnjačka glazba.

'Bio sam u Ibru. To je divan grad i tamo žive divni ljudi i nemojte ih vrijeđati. Što ima loše u narodnjačkoj muzici? Da vi niste možda rođeni pod bečkim zidinama? Svi oni koji se bune zbog Rujanfesta, a žive u blizini Bundeka, ja im se ispričavam. Međutim oni trebaju znati da su dobili novi park, zbog čega im je cijena nekretnina porasla za sto do dvjesto eura po kvadratu', kazao je Bandić i dodao da je Grad ove godine festival subvencionirao s manje novca nego 2009. godine te da će dogodine taj iznos biti i još manji. Koliko je to točno novca, gradonačelnik nije odgovorio.

Osim Bandića, na meti zastupnika bio je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović zbog ugovora koji ima on, ali i novi članovi Uprave ove megatvrtke.

'Popodne ću na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga objaviti menadžerski ugovor kojeg imam. On se ne razlikuje od onog što sam imao dosada imao, osim što sadrži aneks ugovora u kojem je bruto plaća umanjena za deset posto', kazao je Čović odgovarajući na pitanje zastupnice Margarete Mađerić (HDZ) koja je ustvrdila da menadžerski ugovori Uprave ZGH nisu ni realni ni moralni.

Naime, prije nekoliko dana u javnost je procurila informacija da Uprava ZGH traži u ugovorima otpremnine od 200.000 kuna, 37 dana godišnjeg odmora, učenje stranog jezika, vozača na raspolaganju od nula do 24 sata i brojne druge pogodnosti.

Čović pak tvrdi da je ugovor članova Uprave isti od 1. siječnja 2006. godine i da je jedina novost u njemu samo aneks kojim se regulira smanjenje plaće. 'Moja plaća po novom ugovoru iznosi 33 tisuće kuna bruto, odnosno 16 neto, dok članovima Uprave iznosi 30 bruto odnosno 15 neto', kazao je Čović.

Stanko Gačić (HDZ)
pokušao je prvog čovjeka ZGH-a isprovocirati i idejom da stanove u naselju Sopnica -Jelkovec proda djelatnicima gradske megatvrtke po modelu koji je to činio HEP.

'Mogao bih se napraviti da ne razumijem pitanje, ali vaša mi je aluzija jasna. Stan sam od HEP-a otkupio 1999. godine po modelu kojeg je godinu ranije složio Nadzorni odbor HEP-a. Ja nisam sudjelovao u kreiranju modela niti sam sudjelovao u donošenju odluke o tome', zaključio je Čović.