AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE

Blaž Petrović pobjegao iz Hrvatske?

23.04.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Na području Zagreba odvija se policijska akcija u kojoj se pretražuju stanovi i poslovni prostori u potrazi za dokazima vezanim uz gospodarski kriminal, doznaje se u Ravnateljstvu policije

ZAGREB - Prema neimenovanom izvoru, akcija je usmjerena prema organiziranoj skupini iz kriminalističkog miljea i gospodarstvenika. Neki su od prije poznati policiji. Dosad je pretraženo nekoliko stanova, poslovnih prostora i gospodarskih objekata. Uz nalog Županijskog suda u Zagrebu policajci su u četvrtak ušli u prostorije tvrtke Blaža Petrovića (47) u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici. HTV neslužbeno doznaje da je Petrović pobjegao iz zemlje, a on je pak pak poručio novinarima da je u inozemstvu i da ne zna o čemu se radi, te da je siguran da nema razloga da kod njega traže nešto inkriminirajuće.

'Akcija, odnosno pretrage su u tijeku i za sada nitko nije uhićen. Riječ je o akciji koja je ograničena na područje Zagreba i vezana je uz gospodarski kriminalitet, no ne uz nezakonitu prodaju gradskih stanova, kao što su već objavili neki mediji', kazao je Hini načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec

Objasnio je da je riječ o fazi prikupljanja podataka, no o pojedinostima akcije, njezinim ciljevima i mogućim sumnjivcima nije želio ništa reći, kao niti je li u akciju uključen i USKOK u kojemu također ništa ne žele otkriti.

Osim potvrde da se u akciji pretražuje više stanova i poslovnih prostora ni glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba nije željela ništa reći. Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić također nije želio ništa komentirati, a bez odgovora je ostao i upit koliko je naloga za pretrage sud odobrio policiji.

Od izvora bliskog policiji koji nije želio biti imenovan doznaje se da je riječ o preventivno-represivnoj akciji sličnoj onoj koja je pod nazivom 'Šok' provedena u prosincu prošle godine. Isti izvor potvrdio je pisanje internetskih portala da su u sklopu akcije danas pretraženi prostori u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Blaža Petrovića koji je do sada imao više sudskih sporova. On je, među ostalim, bio optužen s Nikicom Jelavićem i Zoranom Pripuzom na suđenju tzv. 'maloj mafiji' zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata. Petrović je na suđenju oslobođen optužbi.

Prema pisanju nekih internetskih portala, akciju provode zagrebačka krimi policija i novoosnovani Nacionalni policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.