zaigrali se prijevodom

Blamaža u Zadru: Turistima poručili da u kupaćim kostimima mogu bilo gdje osim na plažu

19.07.2022 u 19:24

Bionic
Reading

Zadarska turistička zajednica tiskala je informativne plakate kojima turiste i posjetitelje grada žele informirati o tome da gradskom jezgrom nije primjereno hodati u kupaćim kostimima, no potkrala im se gotovo nevjerojatna greška

Kako bi ga razumio čim veći broj stranih turista, tekst na plakatima pisan je na pet jezika. No, na francuskom im se potrkala greška, tako da su Francuzi dobili skroz drugu uputu od namjeravane, donosi RTL.

"Iako to u Zadru nije službeno zabranjeno, molimo da poštujete ovdašnju tradiciju i kulturu na način da ne nosite samo kupaće kostime kad niste na plaži, pa makar samo i na kratko vrijeme. Zahvaljujemo i želimo vam ugodan odmor u Zadru", piše na hrvatskom jeziku na plakatu.

  • +31
Turistička sezona u punom je jeku, Zadar vrvi turistima Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic

No, ta poruka na Francuskom ne zbuči baš tako. Na tom su jeziku zamolili posjetitelje da samo kupaće nose kada su u gradu.

"Iako to još nije strogo zabranjeno u Zadru, molimo vas da iskažete svoje poštovanje prema lokalnim kulturološkim običajima i tradiciji tako što ćete nositi samo kupaće kostime kada niste na plaži", poruka je gostima francuskog govornog područja.

  • +27
Vrućine na splitskim plažama Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec