OŠTETILA KLADIONICU ZA PREKO 40 TISUĆA KUNA

Blagajnica se kladila, izgubila te lažirala provalu

03.11.2010 u 13:52

Bionic
Reading

Kladeći se bez uplaćivanja novca, 26-godišnja blagajnica je nakon gubitka oklada stvorila manjak u kasi kladionice u Okučanima od preko 30.000 kuna. Kako bi prikrila (ne)djelo, opljačkala je sef, a potom je kamenom razbila staklo i policiji lažno prijavila provalu i krađu

Nadajući se dobitku, blagajnica je fiktivnim uplatama novca i klađenjem na virtualne igre prouzročila manjak u blagajni kladionice od preko 30 tisuća kuna. Iako je svoje nepostojeće uplate na oklade vješto pokrivala lažnom dokumentacijom, novac kojega nije bilo ipak je trebalo namaknuti.

Kako bi prikrila manjak, koji je nešto manji od njene godišnje plaće, 26-godišnjakinja se uvalila u još veće probleme. S nedjelje na ponedjeljak iz metalnog je sefa kladionice u kojoj radi ukrala čitav dnevni utržak od preko 10.000 kuna. Nakon toga je zaključala sef ostavivši, kao slučajno, ključ u bravici te je potom kamenom razbila ulazna vrata kladionice. Nakon što je 'izrežirala' lažnu provalu i krađu,  pozvala je policiju.

Iako je tvrdila da je kladionicu nakon njene smjene opljačkao nepoznati kradljivac, djevojka je pala na poligrafu te je potom pred odvjetnikom priznala sve što je učinila.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je oštetila kladionicu za preko 40.000 kuna te je policija protiv nje podnijela kaznene prijave Državnom odvjetništvu. Za kazneno djelo pronevjere propisana je kazna od jedne do 10 godina zatvora, za krivotvorenje službene isprave od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za lažno prijavljivanje kaznenog djela novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine te će na temelju toga blagajnici biti izrečena jedinstvena kazna.