imaju cilj

Bjelovar na plaćama gradskih službenika uštedio 1,5 milijuna kuna

15.10.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Na plaćama gradskih službenika Grad Bjelovar u zadnjih je godinu dana uštedio više od 1,5 milijuna kuna. Cilj im je doći do uštede od 2,5 milijuna kuna godišnje, a u prosjeku na mjesečnoj razini dosad su uštedjeli od 50 do 70 tisuća kuna

'Osam ljudi je otišlo u mirovinu i nismo zaposlili nikakve nove zaposlenike. U gradskoj upravi smo uveli zabranu novih zapošljavanja, a kada do kraja godine uvedemo digitalizaciju, onda ćemo imati još veće uštede', rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak za Jutarnji list.

Dok su u zadnji godinu dana na plaćama gradskih službenika uštedjeli više od 1,5 milijuna kuna, cilj im je doći do godišnje uštede od 2,5 milijuna kkuna. U prosjeku su trenutno na mjesečnoj razini dosad uštedjeli od 50 do 70 tisuća kuna.

Bjelovarčanima su u takvim uštedama pomogli projekti Europske unije. U Gradu je trenutno pet djelatnicima koje rade na provođenju projekata financiranih europskim novcem, a i većina sredstava za njihove plaće dolazi također iz EU. Dok su prošle godine iz EU izvukli 44 milijuna kuna, ove planiraju da se taj iznos popne na 127 milijuna kuna.

  • +4
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

'Ovdje se radi o sustavnom i organiziranom smanjenju troškova, a s manjim brojem djelatnika nije niti malo pala efikasnost same gradske uprave. Uveli smo i mjesečne stimulacije od 1000 kuna za one koji naprave dodatan posao', poručuje Hrebak.