(NE)OPRAVDANO ODSUTAN

Bjegunac iz zatvora uhićen u teretani

02.03.2010 u 17:25

Bionic
Reading

Robert Knežević, 37-godišnji bjegunac iz gospićkog Okružnog zatvora koji se proslavio isprikom sutkinji zbog nedolaska na ročište jer je u bijegu, uhićen je u teretani varaždinskog sportsko-rekreacijskog centra TTS

Nakon što su ga u petak zatekli u centru, kako su nakon četiri dana izvijestili iz PU varaždinske, Kneževića su policijski službenici interventne jedinice policije uhitili uz primjenu sredstava prisile, a zatim ga doveli u prostorije policijske uprave, odakle je istog dana prepraćen u gospićki zatvor koji je u rujnu prošle godine dao nalog za tjeralicu.

'Budući da se radi o osobi koja je počinitelj većeg broja kaznenih djela, i to većinom imovinskih kaznenih djela – prijevara za višemilijunske iznose, krivotvorenja isprava i drugih, te kako se raspolagalo saznanjima da je isti sklon pružanju otpora i bijegu prilikom dosadašnjih uhićivanja - policijski službenici su pravilnom procjenom te primjenom odgovarajućih taktičkih mjera i radnji prilikom pronalaska i uhićenja osobe izvršili potonju radnju bez mogućnosti pružanja otpora i bijega od strane istog', istaknuli su u PU varaždinskoj glede okolnosti uhićenja, odnosno uporabe sile.

Međutim, iz gospićkog zatvora, gdje je služio treću zatvorsku kaznu u trajanju od godine i pol zbog krivotvorenja putnih isprava i šverca, Knežević je pobjegao na vrlo miran način. Naime, kako se ističe na web stranicama MUP-a, otišao je oko 12 sati 20. rujna prošle godine prilikom izvođenja radova.

Kada je mjeseca dana nakon toga pozvan na suđenje zbog preprodaje tuđeg zemljišta, sutkinji zagrebačkog Općinskog suda poslao je pismo u kojem se ispričao što se ne može pojaviti na ročištima jer je u bijegu, ali je obećao da će doći 'čim bude riješena ova zavrzlama' zbog koje je završio u gospićkom zatvoru jer želi 'konačno započeti normalan život'. No, kako se čini, ipak će doći ranije nego što je planirao.