ZBOG PROSVJEDA SRPSKIH VETERANA

Bivši zatočenici odgodili posjet logorima u Srbiji

02.10.2009 u 16:51

Bionic
Reading

Udruga pravnika Vukovar 91 i zagrebačka Udruga branitelja logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije priopćila je danas da je na zamolbu srbijanske strane za dva tjedna odgodila planirani odlazak na mjesta koncentracijskih logora u Stajićevu i Begejcima u Srbiji

Udruge u priopćenju navode da će ta mjesta, umjesto sutra, kako su planirali, posjetiti 17. listopada ove godine i da će javnost o detaljima biti pravovremeno obaviještena.

Predsjednik zrenjaninskoga gradskog vijeća Aleksandar Marton rekao je prije tri dana da će skup bivših hrvatskih zatočenika možda biti otkazan jer su srbijanski ratni vojni invalidi prosvjedovali protiv toga skupa u okviru kojega je, na mjestu negdašnjeg logora u Stajićevu pokraj Zrenjanina, trebala biti podignuta spomen-ploča.

'Čekamo odgovor srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova. Očito je da u nečijim glavama u Zrenjaninu, ali i šire, još nije sazrela ideja o pomirenju Srba i Hrvata. Zato je cijela priča o tom skupu, kao i postavljanju spomen-ploče hrvatskim logorašima u Stajićevu i Begejcima prenesena na višu, državnu razinu. Zato je moguće i njegovo otkazivanje', izjavio je predsjednik zrenjaninskog gradskog vijeća, a prenijela Radio-televizija Vojvodine (RTV).