nova funkcija

Bivši zamjenik ravnatelja policije nakon oslobađanja zbog jurnjave postaje Božinovićev savjetnik

30.03.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Nakon što je 28. listopada 2019. dao ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije zbog toga što ga je "presretač" ulovio u prometnom prekršaju u ožujku te godine, Josip Ćelić bi uskoro trebao postati savjetnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i preuzeti Stožer za zaštitu državne granice, koji je i prije vodio

Ćelića je, podsjeća Jutarnji list koji je objavio informaciju, policijski presretač snimio 12. ožujka 2019. godine u Briševu kod Zadra i izmjerio brzinu od 166 kilometara na sat na cesti gdje je dopuštena brzina bila 50 kilometara na sat, a sedam mjeseci poslije snimka je objavljena na RTL-u, nakon čega je uslijedio Ćelićev zahtjev za premještaj na drugo radno mjesto, što mu je ravnatelj uvažio.

Ćelić je pravomoćno bio oslobođen optužbi da je počinio prekršaj jer je sud uvažio njegovo objašnjenje da je tog dana bio na službenom zadatku u privatnom vozilu. Ćelić je izjavio i priznao isti dan nakon objave u medijima da je vozio i počinio prekršaj, ali i ustvrdio da ga se po zakonu za njega ne može kazniti, što se poslije u prekršajnom postupku i potvrdilo. Poslije je Ćelić javno izričito porekao da je ikad sudjelovao u bilo kakvoj opciji storniranja prekršaja ili nalaganja bilo kome da se sve zataška, što je također potvrđeno nalazima kontrole stručnog tima, a o čemu je i glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio javnost.

Božinović Ćeliću namjerava povjeriti i rad na preustroju policije s obzirom na njegovo 30-godišnje iskustvo u sustavu i činjenicu da je prošao sve razine rukovođenja te da je zadnja temeljita reorganizacija sustava bila prije 20 godina.