nove akvizicije

Otišao zbog afere SMS, a sada se bivši savjetnik predsjednice Vlado Galić skućio u Debeljakovom DIV-u

07.10.2019 u 17:10

Bionic
Reading

Nakon što je krajem prošle godine podnio ostavku 'iz moralnih i etičkih' razloga bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Vlado Galić pronašao je novo radno mjesto

Vlado Galić, izvijestili su iz DIV Grupe koja u svom vlasništvu ima brodogradilište Brodosplit, pridružio se njihovom timu.

'DIV Grupa se uvijek trudila prepoznavati trendove na međunarodnom tržištu i primjenjivati najviše standarde u svim segmentima poslovanja, pa tako i u onim sigurnosnim. Zato smo se odlučili kadrovski pojačati stručnjacima koji će svojim iskustvom i znanjem značajno pridonijeti ostvarivanju najviših standarda sigurnosti. Iznimno nam je drago da su nam se pridružili Vlado Galić koji je imenovan za direktora korporativne sigurnost DIV Grupe i Boško Ramljak koji je imenovan za savjetnika Uprave Brodosplita za korporativnu sigurnost', izvijestili su iz te tvrtke, kojoj je vlasnik Tomislav Debeljak.

Vlado Galić, podsjećaju, rođen je 1965. godine u Širokom Brijegu, a diplomirao je rudarstvo 1991. godine na zagrebačkom Rudarsko – geološko-naftnom fakultetu. Od 1991. godine bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik specijalnih postrojbi i djelatnik sigurnosnog sustava MORH-a. Završio je Ratnu školu OS “Ban Josip Jelačić”, a pohađao je NATO seminare iz područja organizacije, upravljanja i zapovijedanja. Bio je i nastavnik predmeta Strategija nacionalne sigurnosti u Zapovjedno-stožernoj školi ''Blago Zadro''. Po zajedničkom programu Fakulteta političkih znanosti i Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti stekao je zvanje menadžera sigurnosti iz područja poslovne i nacionalne sigurnosti. Od prosinca 2017. pa do prosinca 2018. obnašao je dužnost savjetnika Predsjednice RH-a za obranu i nacionalnu sigurnost. Za sudjelovanje u Domovinskome ratu i obnašanje dužnosti u MORH-u i OS RH višestruko je nagrađivan i odlikovan.

Boško Ramljak, rođen je 1967. godine u Sinju, aktualni je alkarski vojvoda, dragovoljac Domovinskog rata i prekaljeni ratnik – dva puta teško ranjen i više puta odlikovan. Nakon rata do umirovljenja kao časnik u OS RH aktivno je radio u sigurnosnim sustavima Hrvatske vojske.

Podsjetimo, Galić je s Pantovčaka otišao krajem prošle godine nakon što se njegovo ime počelo spominjati u aferi SMS. Galićevo ime isplivalo je u tzv. aferi lažni SMS-ovi kada mediji objavili da je, navodno, upravo on spojio Franju Vargu s HDZ-om i tadašnjim šefom stranke Tomislavom Karamarkom.