nakon odlaska iz politike

Bivši ministar Goran Marić zaposlen u Hrvatskim cestama. Postao je savjetnik uprave

10.09.2020 u 20:00

Bionic
Reading

Goran Marić, bivši ministar državne imovine, našao je novo radno mjesto – bit će savjetnik Uprave Hrvatskih cesta, doznaje Index

Radit će u Zagrebu na neodređeno vrijeme, a probni rok mu je tri mjeseca, piše Index.

'Ovim putem potvrđujemo kako je riječ o bivšem ministru državne imovine Goranu Mariću. Stručne kvalifikacije su utvrđene kroz niz testiranja koje provodimo, kao i pri svakom drugom postupku zapošljavanja. Isto tako, Hrvatske ceste nisu upoznate da postoji postupak koji bi na bilo kakav način kriminalizirao rad Gorana Marića kao bivšeg ministra, a spekulacije nisu dio evaluacijskog procesa. Goran Marić nije započeo s radom te će isto biti moguće po završetku svih formalnosti potrebnih za početak rada', kažu u Hrvatskim cestama.

Upitani kolika će mu biti plaća, iz HC-a su odgovorili da mu je 'plaća propisana internim aktima Društva te predstavlja tajni podatak, ali neće biti ni veća ni manja nego što bi bila za drugu osobu koja bi radila na istom radnom mjestu.

Podsjetimo, Marić je bio član prve Plenkovićeve Vlade, no podnio je ostavku nakon niza nekretninskih afera, zbog čega ga je istraživalo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Nakon odlaska s mjesta ministra vratio se u Sabor, no na ovogodišnjim parlamentarnim izborima nije se našao na HDZ-ovim listama.