SLUČAJ NEBOJŠE HODAKA

Bivši 'merčepovac' osuđen zbog preprodaje heroina

01.06.2011 u 16:07

Bionic
Reading

Zbog preprodaje gotovo sto grama heroina danas je na zagrebačkom Županijskom sudu na tri godine zatvora osuđen bivši 'merčepovac' Nebojša Hodak, dok je suoptuženi Ante Sesar dobio dvije godine i pet mjeseci jer je od Hodaka preuzeo drogu zbog daljnje preprodaje

Iako je osuđen na najblažu zakonsku kaznu za preprodaju droge, Hodaku je produljen pritvor jer je ranije bio osuđivan zbog pokušaja iznude.

'Ranija kazna i boravak u zatvoru očito vas nisu nagnali da se kanite ovakvih radnji', poručila mu je sutkinja Rajka Tomerlin Almer, izričući nepravomoćnu presudu.

Hodak je uhićen 16. rujna prošle godine nakon što je Sesaru u stan donio heroin zapakiran u više manjih paketića. U ruke zakona pali su jer je za Sesarom bila raspisana tjeralica pa su policajci u potrazi za njim naišli i na Hodaka.

Sud nije povjerovao obrani optuženih koja je tvrdila da je riječ o policijskoj namještaljci, kazala je sutkinja, dodajući da krug tih indicija 'sud nije mogao zatvoriti i prihvatiti ih'.

Nebojša Hodak jedan je od petero 'merčepovaca' koji su u prosincu 1991. ubili tri člana zagrebačke obitelji Zec - Mihajla, Mariju i njihovu 12-godišnju kćerku Aleksandru. Iako su pred istražnim sucem priznali zločin i protiv njih je podignuta optužnica, zbog proceduralne pogreške, odnosno saslušanja bez branitelja, nikada nisu kazneno odgovarali za taj zločin.

'Merčepovcima' su se zvali pripadnici postrojbe pričuvnog sastava MUP-a kojom je zapovijedao Tomislav Merčep.