U BEČU

Bivši libijski premijer pronađen mrtav u Dunavu

30.04.2012 u 09:03

Bionic
Reading

Austrijski državni radio i televizija ORF javili su da je u nedjelju u Dunavu u Beču pronađeno tijelo bivšeg libijskog premijera i ministra nafte Shokrija Ghanema (69), koji je pobjegao iz Libije još za vladavine Moamera Gadafija 2011. godine. Na tijelu bivšeg libijskog premijera i ministra nafte Shukrija Ghanema (69) nisu pronađeni tragovi nasilja

Austrijski državni radio i televizija ORF javili su da je u nedjelju u Dunavu u Beču pronađeno tijelo bivšeg libijskog premijera i ministra nafte Shokrija Ghanema (69), koji je pobjegao iz Libije još za vladavine Moamera Gadafija 2011. godine.

Glasnogovornik bečke policije Roman Hahslinger izjavio je da na tijelu bivšeg libijskog premijera i ministra nafte nisu pronađeni tragovi nasilja i naveo da postoji mogućnost da je Ghanemu 'pozlilo te da je pao u rijeku'. Istaknuo je da će se točan uzrok smrti utvrditi obdukcijom.

ORF izvještava da je prvotno iz obiteljskih krugova Ghanema stigla informacija da je pronađen mrtav u svom stanu nakon navodna srčanog udara. Policija je u nedjelju navečer priopćila da je njegovo tijelo pronađeno istoga dana oko 8,40 sati ujutro kako pluta 'novim' Dunavom.

Isti izvor navodi da je nakon ostavke u Gadafijevoj vladi 2011. godine Ghanem pobjegao u Beč, gdje već duže vrijeme živi njegova obitelj. Ističe da je i osobno često boravio u austrijskom glavnom gradu, gdje je sjedište OPEC-a.

ORF izvještava pozivajući se na Bayati da je u poslijednje vrijeme Ghanem bio vrlo zabrinut razvojem situacije u svojoj domovini. Osim toga, navodno se osjećao 'pod jakim pritiskom', jer su se internetom širile optužbe zbog, kako se nagađa, korupcijskih slučajeva. Prema informaciji pristigloj iz obiteljskih krugova, bivši libijski premijer i ministar mogao bi biti pokopan u Libiji.