BATINE UMJESTO POMIRENJA

Bivši dubrovački sudac prebio kćer

07.06.2010 u 13:06

Bionic
Reading

'Pretukao me i iscipelario na svojim vratima', tvrdi 31-godišnja liječnica Lovorka Uglešić, izvanbračna kćer bivšeg dubrovačkog suca 53-godišnjeg Lovora Uglešića, pa dodaje: 'Nakon tolikih godina, htjela sam s ocem zatopliti odnose, a sve je rezultiralo ranama i modricama'

'U očevu kuću stigla sam nakon dogovora s njegovom suprugom te nakon slučajnog susreta sa svojim 18-godišnjim polubratom', nastavlja svoju priču Lovorka: 'Otac je moju majku ostavio još dok je bila trudna, kasnije se oženio i dobio dva sina, s kojima ja nisam imala kontakta sve do nedavno.' Nakon što joj je 18-godišnji polubrat sam prišao, počeli su se viđati i komunicirati, pa je, ponukana time, htjela zatopliti odavno zahlađene obiteljske odnose. Nakon što je s očevom suprugom dogovorila posjet, zaputila se u njihovu obiteljsku kuću. No tamo je, tvrdi, kao dobrodošlicu od oca dobila batine, vrijeđanje i prijetnje smrću. 'Sretna sam što sam živa', ističe Lovorka.

Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu da imaju saznanja o događaju koji se dogodio 31. svibnja u obiteljskoj kući u Lapadu. Policija je tada zaprimila prijavu fizičkog napada i prijetnje Lovorki Uglešić u obiteljskoj kući njezina oca Lovora, nakon čega je on zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji odveden na dubrovački prekršajni sud. Policija je Uglešiću oduzela lovačku pušku, revolver i oružni list. Protiv njega slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. U policiji su istaknuli da su u dubrovačkoj bolnici Lovorki utvrđene lakše tjelesne ozljede.

'Nije ona imala nikakav dogovor s mojom suprugom', za medije je izjavio Lovor Uglešić. 'Došla je nepozvana u moju kuću i prva me fizički napala, nakon čega sam je izbacio van i pozvao policiju. Ona je upala u moju kuću jer je došla tražiti novac', tvrdi Uglešić.

'Što ja tu više imam komentirati, sve je to njezina subjektivna verzija', telefonskim putem je komentirao Uglešić. 'Moja supruga je nije zvala, ona se pojavila nepozvana i tražila novac, znam da je vama novinarima sad to zanimljivo i poslije ovoga što je izašlo u javnost nema nazad, ali nema potrebe da ja izlazim više ni s kakvim demantijima jer će se onda to pretvoriti u serijal gradić Peyton s barem tisuću nastavaka. Što bih se ja svađao, kad je sve to njezina izmišljena priča', zaključio je Uglešić.

'Namamljena sam u unaprijed pripremljenu klopku u koju sam naivno upala', tvrdi Lovorka. 'On očito misli da ja želim njegov novac, pa mi je valjda iz straha da će sa mnom morati dijeliti obiteljsko dobro priredio ovakvu dobrodošlicu. Ja njegov novac nikad nisam željela, kroz život sam se sama borila, završila fakultet, od njega kune nikad nisam vidjela niti je ikad plaćao alimentaciju. Nikad nisam imala oca, za njega sam vezana jedino genima i ničim više', zaključuje Lovorka te dodaje da će oca nastaviti goniti pravnim putem te da će upravo stoga što ga ne smatra obitelji tražiti da se slučaj ne vodi kao obiteljsko nasilje.