MEDULINSKI KOMUNALAC

Bivši direktor zamračio 138.000 kuna

29.08.2011 u 16:49

Bionic
Reading

Bivši direktor medulinskog komunalnog poduzeća Albanež Igor Felker (45) iz Rijeke osumnjičen je za kazneno djelo prijevare u službi, a tereti ga se i za zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, čime je zamračio ukupno oko 138 tisuća kuna

Kako je utvrđeno, Igor Felker je kao odgovorna osoba u medulinskom komunalcu Albanež od prosinca 2008. do studenoga 2009. godine primao naknadu za odvojeni život od obitelji, iako se svakodnevno nakon završenog posla vraćao kući u Rijeku, čime se okoristio za oko 60 tisuća kuna.

Osim toga, tvrtka i direktor oštetili su državni proračun za još oko 78 tisuća kuna. Naime, utvrđeno je da je u tom istom razdoblju koristio i automobil tvrtke za privatne potrebe, odnosno za dolaske i odlaske s posla, a sve s ciljem da Albanež na čijem je bio čelu neplaćanjem poreza i doprinosa ostvari nepripadajuću imovinsku dobit.

Temeljem posebnog izvješća o provedenom kriminalističkom istraživanju Općinsko državno odvjetništvo u Puli je protiv Igora Felkera i medulinske tvrtke Albanež podnijelo istražni zahtjev.