PRIJAVLJEN STARČEVIĆ

Bivši direktor oštetio 3. maj za 4,3 milijuna kuna?

03.02.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Bivši predsjednik uprave Brodogradilišta 3. maj u Rijeci, Željko Starčević, kazneno je prijavljen zbog sumnji da je brodogradilište oštetio za više od četiri milijuna kuna

Iako policija ne navodi o kome je riječ, jasno je, budući da je on 2009. bio predsjednik uprave tog riječkog brodogradilišta.

Policija, naime, navodi da se radi o 52-godišnjaku koji je u to vrijeme na toj funkciji sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova, iako je znao za dvije povoljnije ponude, također stranih tvrtki. Realizacijom tih ugovora brodogradilište je oštećeno za iznos od oko 4.370.000 kuna.

Također je utvrđeno da je 2007. godine splitskom trgovačkom društvu dostavio ponudu robe svoga stalnog dobavljača te na taj način neovlašteno priopćio podatke koji su poslovna tajna.

Krimalističko istraživanje nad njim proveli su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela sklapanja štetnog ugovora i kaznenog djela izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne, Starčević je kazneno prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, i to redovnim putem.

Željko Starčević je, inače, smijenjen s funkcije direktora 3. maja nakon što je obznanjeno da je na troškove reprezentacije u samo godinu dana potrošio više stotina tisuća kuna.

Kaznena prijava zatekla ga je na mjestu zaposlenika u tvrtki Wartsila koja je glavni licencionar Tvornice motora u 3. maju, a koju je vodio prije dolaska na mjesto predsjednika uprave 3. maja.