MESIĆ U METKOVIĆU

Bit ću doživotni predsjednik!

19.07.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je u nedjelju Metković, prigodom blagdana Svetog Ilije i Dana grada. Govoreći o budućem političkom angažmanu, Mesić je u svojem stilu dobacio: 'Uvijek ću biti doživotni predsjednik Republike'

Predsjednik je rekao da Hrvatska, unatoč krizi, mora biti okrenuta razvoju. Vladina uloga je da pridonosi likvidnosti zemlje, uz očuvanje temeljnih prava građana, piše Slobodna Dalmacija.

'Bilo bi dobro da se u prihodovnoj strani pronađu sredstva da se smanji udar na socijalne kategorije stanovništva. Moralo se ići u rebalans jer kad je budžet pravljen, znalo se da ne može biti ostvaren kako je predviđeno', kazao je predsjednik Mesić, koji nije želio spekulirati o trajanju aktualne vlade premijerke Jadranke Kosor.

'U ovom je trenutku teško govoriti o tome hoće li netko napustiti koaliciju. Treba tražiti izlaze iz krize, a Vlada će trajati onoliko dugo koliko uzmogne odgovarati na sve izazove pred kojima se zemlja nalazi', ustvrdio je predsjednik.

Mesić se osvrnuo i na pregovore s Europskom unijom: 'Iako su pregovori u zastoju zbog slovenske blokade, mi se moramo ponašati kao Europa, bez obzira na to kad ćemo postići puno članstvo u EU. Hrvatska nikako ne odustaje od pregovora, međutim, uvjeti moraju biti jasni bez ekscesnih situacija, a otvorena pitanja sa Slovenijom treba rješavati na temelju međunarodnog prava', istaknuo je predsjednik Mesić.