VREMENSKA PROGNOZA

Bit će toplije i sunčanije no prethodnih dana, ali nema mjesta gdje vas ne može iznenaditi pljusak

18.05.2019 u 07:33

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku prognoza je vremena kakvo nas očekuje tijekom vikenda, a temperature će rasti iznad 20 °C. No, kako najavljuju prognostičari, nema mjesta na kojem nas ne može iznenaditi pljusak

U subotu će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla ili niski oblaci. Na sjevernom Jadranu će već od jutra mjestimice biti kiše, a sredinom dana i poslijepodne kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući su i u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici te rjeđe u središnjim i istočnim predjelima.

Vremenska prognoza

Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni, poslijepodne jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a uglavnom na srednjem Jadranu mjestimice i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C.

U nedjelju će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i nestabilno. U drugom dijelu dana mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, koji u gorju te na sjevernom i srednjem Jadranu lokalno mogu biti i izraženiji. U unutrašnjosti vjetar većinom slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, u gorju oko 8 °C. Najviša dnevna između 16 i 22 °C.

  • +7
Turisti već uživaju u toplom i sunčanom danu na Jadranu Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX