NOVI TOPLINSKI UDAR

Bit će sve toplije, ponegdje i blizu +40

31.07.2012 u 11:55

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana vrijeme će u cijeloj Hrvatskoj biti dosta stabilno i vruće, temperature će se na kopnu izjednačiti s onima na moru i iz dana u dan biti sve više pa se od petka do vikenda može očekivati novi toplinski udar, najavljuju prognostičari

U utorak se posvuda očekuje suho sunčano i vrlo toplo, a duž obale i vruće vrijeme. Samo će ponegdje u unutrašnjosti poslijepodne doći do umjerenog razvoja oblaka, vrlo rijetko uz kratkotrajnu kišu. Duž obale će puhati umjeren maestral, koji će na otvorenom moru biti i jak, a krajem dana i u noći većinom umjerena do pojačana bura. U unutrašnjosti se očekuje slab vjetar. Temperature će se kretati od 29 do 32°C u kopnenim krajevima, te od 32 duž obale do 36°C u unutrašnjosti Dalmacije.

U srijedu se očekuje slično vrijeme, posvuda suho i sunčano te vruće. Režim vjetrova duž obale bit će sličan kao i danas, no vjetar će postupno slabiti. U kopnenim krajevima temperature će se kretati između 27 i 31°C, dok se duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije očekuje od 31 do 36°C.

Od srijede do petka nastavit će se suho, sunčano i vruće vrijeme. Duž obale temperature se uglavnom neće znatnije mijenjati, dok će u kopnenim krajevima porasti za koji stupanj pa će maksimalne dnevne biti između 31 i 34°C.

Za vikend je također izgledan nastavak sunčanog i vrlo vrućeg vremena s temperaturama koje bi mogle biti i za koji stupanj više, rekao je Daniel Pavlinović iz udruge Crometeo.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.