RUKA RUKU MIJE

Biskupija brani sado-mazo svećenika, a napada medije

29.12.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Sisačkoj biskupiji očito ne smeta prošlost svećenika Marka Tomušića koji je služeći u Berku kraj Vukovara bio u središtu seks-skandala. U javnost su naime prije nekoliko mjeseci procurile fotografije njegove video-telefonske konverzacije preko Skypea, na kojima se gol i u sado-mazo opremi samozadovoljavao raznim seksualnim pomagalima te rekao kako mašta o dječacima iz škole

Nakon što je Tomušića Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Marin Srakić razriješio dužnosti, sisački biskup mons. Vlado Košić ponovno ga je imenovao župnikom u mjestu Pokupsko.

'U slučaju velečasnog Marka Tomušića nema nikakvih tajnih elemenata koji bi vas mogli zanimati. Radi se o uobičajenom povjeravanju službe privremenog upravitelja župe Uznesenja BD Marije u Pokupskom nakon što je Đakovačko-osječki nadbiskup sisačkom biskupu dao preporuku za velečasnog Tomušića', navodi se u odgovoru velečasnog Antuna Sente, predstojnika Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Ističe da je Tomušiću povjereno upravljanje župom na godinu dana.

Na inzistiranje da se izjasne o javnome skandalu u kojem je velečasni Tomušić odigrao glavnu ulogu, u Sisačkoj biskupiji preporučuju novinarima 'da preispitaju svoj odnos prema sablažnjivom'. 'Mi zasad nemamo nikakve takve indicije u župi Pokupsko. A treba jasno reći i ovo: razlog zašto je otišao iz Berka nije bilo župnikovo javno sablažnjivo ponašanje - jer župljani su bili zadovoljni njime - nego upravo pisanje medija koji su gladni senzacija i skandala iskoristili njegov - ako je njegov, jer on to poriče - doista nedoličan postupak na internetu, što nije bilo učinjeno ni pred jednim vjernikom već u njegovoj sobi', navode u tajništvu Sisačke biskupije.

Podsjetimo, Tomušić je u svojoj sobi vodio internetski razgovor s Ilijom Lutrovim iz Novog Sada. Razgovor započinje gol i opasan u sado-mazo kožno remenje, pokazuje silikonski penis i masturbira.

'Sve to izgleda kao orkestrirana hajka i drugo nemamo što reći nego da bi bilo bolje da se vodite činjenicama, a ne  da uništavate živote ljudi - radi vlastite zarade i promidžbe', dodaju u Sisačkoj biskupiji.