AFERA OMEN 666

Biškupić o 'nečastivom' u Solinu i županu Bobanu: Najčudesnija izjava u predizborno vrijeme

03.05.2021 u 13:41

Bionic
Reading

O slučaju HDZ-ova župana Blaženka Bobana, koji je pred kamerom ispričao kako je inscenirao požar na setu filma 'The Omen' američke produkcije koji se 2005. trebao snimati u Solinu, progovorio je i tadašnji ministar kulture Božo Biškupić

Htio - ne htio, Božo Biškupić postao je protagonist ove priče kada ga je Blaženko Boban spomenuo ministrici turizma Nikolini Brnjac kao bivšeg ministra koji nije posve razumio katoličku opsjednutost 'krivom' umjetnošću. Za Dnevnik Nove TV kazao je, međutim, da se navedenog slučaja – ne sjeća.

"Ma ne sjećam se ja toga, to je bilo prije 16 godina. Nije to ni bilo nešto tako važno da bi to čovjek držao u sjećanju", rekao je Biškupić.

Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić/CROPIX

Kazao je da je o slučaju pročitao u medijima.

"Moram priznati da je u predizborno vrijeme to možda najčudesnija izjava, možda kandidat želi neku reklamu za sebe na taj način", rekao je bivši ministar.

  • +10
Blaženko Boban i Nikolina Brnjac Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

U hrvatskoj povijesti snimanja stranih filmskih produkcija na povijesnim lokacijama kod nas bilo je još slučajeva u kojima lokalne vlasti nisu dopustile snimanje.

Sjetimo se primjera iz Dubrovnika, u kojem se 2014. snimala hit-serija "Igra prijestolja". Dubrovačka crkva produkciji je "sugerirala" da scenu u kojoj gola glumica prolazi ispred crkve sv. Nikole uopće ne snima.

Snimanje ključne scene za serijal tako je zabranjeno te potom preseljeno na drugu lokaciju, a svjetski mediji pisali su o tome da Katolička Crkva zabranjuje snimanja u državi koja se naziva sekularnom.