IVAN ŠUKER

Biskupi nisu rekli koliko košta to što predlažu

05.06.2009 u 14:56

Bionic
Reading

Ministar Ivan Šuker odbio je detaljnije komentirati oštre kritike Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax upućene na račun Vlade, koje su izazvale veliko zanimanje javnosti i neočekivano čudnu reakciju premijera Ive Sanadera koji je u ciničnom tonu najavio da će od svoga glasnogovornika Zlatka Mehuna zatražiti da istraži koji to vrsni ekonomisti sjede u toj Komisiji

Podsjetimo, Komisija je, uz ostalo, pred nos Vladi stavila njezino nerealizirano obećanje da će subvencioniranjem kamata na kredite pomagati mladim ljudima i obiteljima koji prvi put kupuju stan. Nadalje tvrde da Vlada nije donijela niti jednu antirecesijsku mjeru koja bi pridonijela održavanju standarda najugroženiji građana. Također, predlažu besplatno zdravstvo, školovanje, veće oporezivanje kapitala i smanjenje poreza na rad.

'Niti želim, niti imam namjeru komentirati kritike spomenute komisije', kazao je Šuker. Tek je kratko dodao da je na tom skupu biskupa bilo važnijih tema od ove, ali da o njima novinari ne izvješćuju javnost.

'Vlada se zauzima za sve te mjere koje su biskupi iznijeli, ali je pitanje koliko to košta, pa bi se takvi zahtjevi trebali realizirati u skladu s mogućnostima države', kazao je Šuker, a prenijela Slobodna Dalmacija.