POVODOM SPLIT PRIDE-A

Biskup Uzinić pozvao na uvažavanje drugačijih

02.06.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u povodu splitskog gay pridea zakazanog za 9. lipnja ove godine večeras je na svojem Facebook profilu pozvao, kako je naveo, prijatelje na splitskom području i sve ljude dobre volje da se 'ne daju isprovocirati i učiniti nešto što se kršćanima ne pristoji', te na 'uvažavanje drugih i drugačijih'.

"Imamo pravo kao kršćani drukčije misliti, imamo se pravo ne slagati s izokretanjem sustava vrijednosti, ali moramo, ostajući vjerni svojim kršćanskim uvjerenjima, evanđelju koje navješćujemo i Crkvi kojoj pripadamo, naučiti uvažavati druge i drugačije, znajući da smo kao kršćani pozvani, slijedeći Krista i njegov primjer, na zlo odgovarati dobrom, na mržnju ljubavlju i tako, ako je moguće i koliko je do nas, biti u miru sa svim ljudima", navodi biskup Uzinić.

On ističe da "svoje neslaganje, na koje imamo pravo i dužnost, radije pretočimo u molitvu, šetnju po Marjanu, Mosoru, odlazak na plažu, na selo ili, jednostavno, ostanak u svom domu".

S nadom da ćete tako i učiniti, da se nećete dati zavesti zlom, nego da ćete ustrajati u dobru i druge poticati na dobro, da nećete dozvoliti da vama ovlada mržnja nego da ćete mržnju pobijediti u ljubavi, na sve vas zazivam Božji blagoslov i obećavam svoju blizinu u molitivi", napisao je biskup Uzinić na svojem Facebook profilu u vezi Split Pridea.