otvoreno pismo

Biskup Košić raspalio po Plenkoviću zbog HNS-a: Ja to zovem političkom prostitucijom

14.06.2017 u 12:48

Bionic
Reading

'Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje', poručuje putem svojega facebooka u pismu premijeru Andreju Plenkovići sisački biskup monsinjor Vlado Košić. Zamjera mu koaliciju s HNS-om u Vladi koje naziva 'dojučerašnjim neprijateljem' kako bi ju spasio, a time je, napisao Košić, pokazao potpunu neosjetljivost za osjećaj i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda

Biskup Košić iznosi 'ozbiljne probleme' u koje se doveo premijer Andrej Plenković zbog koalicije s HNS-om što će, smatra, dovesti do 'kratkoročnog produljenja života ove Vlade' dok će se dugoročno izgubiti moto kampanje: Vjerodostojnost!

'Ja to zovem političkom prostitucijom', napisao je biskup Košić koji Plenkoviću zamjera što se lišio 'ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja' poput Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića te u svoj klub primio one koji su 'zagovornici optužbi na račun hrvatskog naroda, koji su protiv života i nemaju nacionalnog osjećaja'.

Košić Plenkovića na kraju svojega pisma moli da više ne ističe kako je na čelu demokršćanske stranke jer dok ju on vodi, ona, kako piše, to više nije.

'Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?', javno se zapitao Košić koji u tom kontekstu vidi i katastrofalno zanemarivanje Siska.