NOVI PREDSJEDNIK HGK

Bira se Vidoševićev nasljednik

03.03.2014 u 10:34

Bionic
Reading

Na sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučivat će se o novom predsjedniku HGK u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine

Upravni odbor HGK je prošlog tjedna, nakon provedenih razgovora s 15 kandidata koji su se javili na javni natječaj, predložio Skupštini da o novom predsjedniku Komore odluči između četiri kandidata - Luke Burilovića, Vladimira Ferdeljija, Zlatka Hodaka i Damira Kuštraka

Danas će četvorica kandidata javno predstaviti svoje programe na sjednici Skupštine HGK na kojoj će se i birati predsjednik.

U kuloarima se govori o Damiru Kuštraku kao najizglednijem nasljedniku Nadana Vidoševića, no s obzirom da je glasanje tajno, nije isključen drugačiji rasplet. Novi predsjednik mora dobiti natpolovičnu potporu Skupštine HGK.

Luka Burilović je predsjednik Uprave Sladorane Županja, Vladimir Ferdelji je predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA) i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Zlatko Hodak je predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti automobilskog sektora, a Damir Kuštrak je izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta koncerna Agrokor.