SLOMLJENI NOSEVI

Biograđani istukli mlade Poljake zbog djevojaka

03.06.2009 u 11:13

Bionic
Reading

Petnaestak poljskih srednjoškolaca fizički je napadnuto u nedjelju navečer u Biogradu nakon što se nisu htjeli skloniti sa sredine ceste po kojoj su se dvojica Biograđana vozila automobilom

ZADAR - Biograđani Danijel D. (21) i Andrija I. (22), nakon kraće prepirke, izašli su iz automobila i nasrnuli na srednjoškolce, piše Slobodna Dalmacija. Nakon sveopće tučnjave, sa slomljenim nosovima, u zadarsku Opću bolnicu hitno su prevezena dvojica 18-godišnjih Poljaka, a naknadno je na zavijanje nosa dovezen i 21-godišnji Hrvat.

'U vrlo smo nepovoljnoj situaciji i za nas je ovo jako loše jer je nekoliko naših učenika ozlijeđeno, a u stranoj smo zemlji. Riječ je o maloljetnicima za koje sam odgovorna i ne želim komentirati ništa više od onoga što je rekla policija', kazala je u utorak još šokirana voditeljica poljske ekskurzije koja je htjela ostati anonimna.

'Prati nas ružno vrijeme od kada smo došli, a sada još i ovo. Od jutra nas opsjeda policija i novinari', kazala je voditeljica mladih Poljaka.

Prepirke među Biograđanima i Poljacima su, kako doznaje Slobodna od mještana, počele nedugo nakon njihova dolaska. Kako je među Poljacima i tridesetak djevojaka, Poljaci su navodno bili ljubomorni na sve češće posjete Biograđana kojima su se djevojke svidjele.

U sklopu školske ekskurzije, šezdesetak Poljaka odsjelo je prije deset dana u bungalovima u Biogradu. Već u srijedu trebali bi krenuti natrag u Poljsku, no, tvrdi Poljakinja, ne zna hoće li to sada biti moguće.

Protiv dvojice hrvatskih državljana i protiv jednog maloljetnog, 17 godišnjeg, poljskog državljanina koji su sudjelovali u tučnjavi podnesene su kaznene prijave. Utvrđena je osnovana sumnja da je 21-godišnjak s biogradskog područja nanio teške tjelesne ozljede poljskom državljaninu, dok je 22-godišnjak lakše ozlijedio drugog poljskog državljanina.

Protiv 21-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede, dok je protiv 22-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela tjelesne ozljede.

Policija je također utvrdila da je 21-godišnjak s područja Biograda teško ozlijeđen zbog čega je podnesena i kaznena prijava protiv maloljetnog, 17 godišnjeg, poljskog državljanina.

Protiv oba hrvatska državljanina Prekršajnom sudu u Biogradu podnesen je i optužni prijedlog zbog drskog ponašanja, dok je protiv tri poljska državljanina za koje je utvrđeno da su sudjelovali u tučnjavi, podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, navodi PU zadarska.