komora medicinskih sestara

'Bilo koji postupak zloupotrebe COVID potvrda kao i njihovo krivotvorenje baca loše svijetlo na tisuće medicinskih sestara'

19.11.2021 u 17:40

Bionic
Reading

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) u petak je najoštrije osudila bilo koji čin krivotvorenja COVID potvrda i najavila da će od zatražiti izvještaj od nadležnih vezano za slučaj medicinske sestre koja je osumnjičena za krivotvorenje

Zagrebačka policija priopćila je ranije danas da je kazneno prijavila 31-godišnju medicinsku sestru i još devet osoba za krivotvorenje i prodaju covid potvrda.

Policija je izvijestila u petak da se medicinska sestra sumnjiči za krivotvorenje isprava i zlouporabu položaja i ovlasti, a 22-godišnjak za pomaganje. Dodaju i da su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prijavili dvojicu 23-godišnjaka, 28-godišnjakinju te muškarce u dobi od 32, 30, 39, 58 i 65 godina.

Policija precizira kako je medicinska sestra osumnjičena da je tijekom listopada u sustav unosila netočne podatke o cijepljenju, kako bi ostali osumnjičeni mogli izvaditi krivotvorenu EU digitalnu covid potvrdu.

"Komora će tražiti izvještaj od institucije u kojoj je osumnjičena i privedena medicinska sestra radila, kao i od osumnjičene medicinske sestre, kako bi mogli pokrenuti postupak. Bilo koji postupak zloupotrebe COVID potvrda kao i njihovo krivotvorenje baca loše svijetlo na tisuće medicinskih sestara, koje svoj poziv obavljaju savjesno i predano, u skladu s najvišim etičkim i profesionalnim standardima", navodi se u priopćenju Hrvatske komore medicinskih sestare.

Komora još jednom poziva građane na cijepljenje protiv COVID-19 i na pridržavanje svih epidemioloških mjera jer je to, ističu, jedini put prema izlazu iz epidemije.