BANDIĆ NA SAVSKOM SAJMU

'Bilo bi prekrasno da na Bundeku bude botanički vrt'

04.06.2011 u 19:55

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je danas na središnjem obilježavanju Savskog sajma kako bi bilo dobro da na zagrebačkom jezeru Bundeku bude botanički vrt, ali s florom i faunom "prisavlja"

'Dobro je da jednog dana ovdje nikne i botanički vrt, ali s florom i faunom "prisavlja". Bilo bi to prekrasno', istaknuo je Bandić prilikom obilaska Savskog sajma, koji se na Bundeku održava u okviru 46. Međunarodne vrtne izložbe "Floraart".

Generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić istaknuo je da je 'Sava rijeka koja protječe kroz Zagreb, ali na žalost Zagreb još nije na Savi, te da se radi na tome da Zagreb bude na Savi'.

Predsjednica Uprave Hrvatskog farmera Dijana Katica rekla je da su se priključili tom projektu jer rade na razvoju ruralnih područja i na promicanju tradicijskih vrijednosti.

Na Savskom sajmu predstavljaju se tradicijski obrti, zanati i rukotvorine savskog kraja. Među izlagačima su proizvođači suvenira, tradicijskog nakita, a posjetitelji sajma mogli su kušati domaće rakije i vina, jagode iz domaćeg uzgoja, ali i slavonske specijalitete, poput fiš-paprikaša. Na sajmu su nastupila kulturno-umjetnička društva "Horvati" iz Zagreba, "Matija Antun Relković" iz Davora te tamburaške skupine iz Županje, a priređena je i izložba Život na Savi tijekom stoljeća.

Savski sajam održava se u okviru projekta "Lijepa naša Sava", čiji je cilj povratak građana na rijeku Savu, promicanje svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnih potencijala te poticanje ekoturizma i turističkih sadržaja na temeljima održivosti.

Projekt je počeo 3. lipnja na Bundeku, a nastavit će se sajmovima u Županji 11. lipnja, Sisku 18. lipnja i Slavonskome Brodu 1. srpnja.

'Nakon toga će se nastaviti različitim aktivnostima na internetskoj stranici do lipnja 2012.', najavila je danas direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević

Projekt "Lijepa naša Sava" partnerski su pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska. Partneri projekta ove godine su i Hrvatska gospodarska komora, Hrvatske vode, Agencija za plovne putove, Turistička zajednica grada Zagreba te tvrtke Hrvatski farmer i Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac kao i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.