HITNI ZAHVAT

Billu Clintonu ugrađena srčana premosnica

12.02.2010 u 09:05

Bionic
Reading

Nalazi bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona su pokazali da nema tragova srčanog udara ili oštećenja na srcu, a prognoze za njegovo zdravlje su odlične nakon što su mu u četvrtak ugrađena dva stenta, izjavio je njegov kardiolog dr. Allan Schwartz. Clinton (63) je u četvrtak primljen u Prezbiterijansku bolnicu Sveučilišta Columbia u New Yorku, gdje su mu ugrađena dva stenta u koronarnu arteriju, nakon što su snimke pokazale da je blokirana srčana premosnica ugrađena 2004, rekao je dr. Schwartz na konferenciji za tisak u četvrtak navečer

Elektrokardiogram (EKG) i nalazi krvi, prema njegovim riječima, nisu pokazali tragove srčanog udara.

'On je dobro raspoložen i nadamo se da će u petak ići kući', rekao je dr. Schwartz i dodao da bi se Clinton već u ponedjeljak mogao vratiti na posao, prenio je CNN.

Schwartz je kazao da je ugradnja stenta prirodna kod liječenja s premosnicama te da je bivši predsjednik discipliniran pacijent koji se držao plana prehrane i vježbe nakon ugradnje četiri srčane premosnice 2004.

Clintonov savjetnik Douglas Band istaknuo je u priopćenju da je 'predsjednik Clinton dobro raspoložen te da će i dalje biti usredotočen na rad svoje zaklade i na humanitarnu pomoć i dugoročnu obnovu Haitija'.

Clinton je posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Haiti.

Clintonova kći Chelsea i supruga, državna tajnica Hillary Clinton, bile su s njim u bolnici u četvrtak navečer, rekao je Schwartz.

Hillary Clinton je petak trebala otputovati u posjet Bliskom istoku, ali je njezin odlazak odgođen do subote, rekao je visoki američki dužnosnik.