SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO NIJEMCE

Bild: Djevojčica Lisa sama pobjegla k otmičaru

07.01.2012 u 08:19

Bionic
Reading

Tri tjedna nakon nestanka 11-godišnje djevojčice Lise Pawlowski, policija je u Berlinu uhitila njezinog navodnog otmičara Maria Freiherra (28), izvijestio je u petak njemački tabloid Bild na internetskoj stranici

Freiherr, vozač kamiona koji je ranije živio s Lisinom majkom i navodno je bio 'zaljubljen' u djevojčicu, pokušao se s njom sakriti u Berlinu, ali su ga prepoznali građani prema fotografijama koje je objavila policija. Očevici su obavijestili berlinsku policiju, čiji su pripadnici uhitili Freiherra u okrugu Marienfelde gdje se skrivao s djetetom. Lisa Pawlowski je oslobođena iz 'ljubavne zamke' i vraćena ocu u Leipzig, navodi Bild.

Od 16. prosinca kada je Lisa nestala, njezin otac Jenes Fritzche (38) bio je uvjeren da je bivši dečko Lisine majke pobjegao s djetetom. Djevojka se navodno zaljubila u puno starijeg Freiherra, a on je također priznao svoju ljubav u pismu. Kada je Lisin otac želio zabraniti svojoj kćeri da se viđa s Freiherrom, ona je navodno pobjegla k njemu.

Iako je pored otmice, postojala akutna opasnost od počinjenja kaznenog djela zlostavljanja djece, policija u Leipzigu potragu je vodila pod 'ručnom kočnicom', navodi najtiražniji njemački list, ističući kako je tek tri tjedna nakon otmice policija objavila podatke o vozilu s kojim su otmičar i djete napustili Leipzig, te kako je tek u četvrtak izdan nalog za uhićenje Freiherra koji je istoga dana proveden u Berlinu.

U ranijim je izvješćima njemačkih i hrvatskih medija o tom neobičnom policijskom slučaju, spomenuta mogućnost da je Mario Freiherr hrvatski državljanin, no njemačka je policija to kod uhićenja opovrgla. Freiherr ima njemačko državljanstvo, a poveznica s Hrvatskom seže iz djetinjstva, kada je navodno kraće vrijeme proveo u jednom u hrvatskom dječjem domu.