STROJNICE, SNAJPERI

BiH: Pronađen vehabijski arsenal oružja

14.11.2011 u 14:22

Bionic
Reading

Tijekom dosadašnje istrage o mogućim vezama Mevlida Jašarevića, koji je 28. listopada počinio napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu, policija je u selu Gornja Maoča kod Brčkog pronašla velik arsenal oružja i streljiva, objavili su u ponedjeljak lokalni mediji u Bosni i Hercegovini

Pozivajući se na neimenovanog odvjetnika koji zastupa jednog od Jašarevićevih pomagača, Dnevni avaz izvijestio je da je tijekom pretrage područja Gornje Maoče pronađeno petnaest strojnica, snajperska puška, velika količina streljiva te jedno prijenosno računalo. Sva ta oprema bila je zapakirana u sportske torbe.

To oružje i streljivo povezano je s uhićenjem Emraha Fojnice kojemu je Sud u BiH u nedjelju odredio jednomjesečni pritvor.

Fojnica je također boravio u Gornjoj Maoči, a tužitelj Dubravko Čampara koji vodi istragu o Jašarevićevu napadu tvrdi kako je u jednoj od torbi sa strojnicom pronađena i Fojničina osobna iskaznica, što se smatra važnim dokazom o njegovoj povezanosti s pripremama za teroristički napad.

'U sportskoj torbi pronašli smo pušku koja se izravno dovodi u vezu s izvršenjem napada na američko veleposlanstvo. Zajedno s puškom, u torbi je bio i osobni dokument osumnjičenog Fojnice. Sada radimo vještačenje tog oružja', izjavio je Čampara kako ga citiraju Nezavisne novine.

Osim Jašarevića i Fojnice, u pritvoru su i Dino Pečenković i Munib Ahmetspahić, također pod sumnjom za pomaganje u terorističkom napadu na veleposlanstvo SAD-a.