UPORIŠTE TERORISTA

BiH ljuta na Izrael zbog izjava o Al Kaidi

07.01.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj prenio je ministru vanjskih poslova Izraela Avigdoru Libermanu negodovanje zbog njegovih tvrdnji da BiH postaje područje gdje se novači sve više terorista koji pristupaju radikalnim islamističkim skupinama poput Al Kaide, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih poslova BiH.

U priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu navodi se kako je Alkalaj u srijedu telefonom razgovarao s izraelskim kolegom u povodu Libermanovih tvrdnji prenesenih u medijima kako "Balkan postaje sljedeća destinacija globalnog džihada".

Liberman je ustvrdio kako islamski teroristi s tom nakanom počinju graditi potrebnu infrastrukturu i to prije svega na dijelovima Balkanskog poluotoka nastanjenim Bošnjacima i Albancima.

Tu je ocjenu šef izraelske diplomacije, kako su prenijeli mediji, u nedavnom susretu prenio makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom.

Alkalaj je Libermanu, prenosi MVP BiH, kazao kako su takve tvrdnje potpuno neutemeljene te nanose štetu međunarodnom ugledu BiH.

Alkalaj je upozorio kako je to posebno opasno u vrijeme kada BiH pokušava dobiti odluku Europske unije o ukidanju viznog režima za svoje građane.

"Prema informacijama obavještajno-sigurnosnih agencija BiH kao i međunarodnih organizacija prisutnih u BiH, u našoj zemlji ne postoje središta za obuku terorista, nema tzv. ćelija terorističkih organizacija niti je naša država pogodno tlo za takve aktivnosti", ocijenio je Alkalaj.