PRIJETNJA ZA NACIONALNU SIGURNOST

BiH deportirala bivšeg mudžahedina

02.06.2011 u 20:10

Bionic
Reading

Vlasti Bosne i Hercegovine deportirale su u četvrtak iz zemlje bivšega mudžahedinskog borca, egipatskog državljanina Ahmeda Mohameda Elfarahatija Othmana, koji je proglašen prijetnjom za nacionalnu sigurnost te zemlje, priopćila je Služba za odnose sa strancima

Bivši pripadnik ratne postrojbe El Mujaheed Armije BiH deportiran je u pratnji službenika Službe za poslove sa strancima BiH iz sarajevske zračne luke u Kairo.

Kako je objasnila glasnogovornica Službe za odnose sa strancima Sanja Škuletić, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) tog je egipatskog državljanina proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost BiH, zbog čega je od listopada prošle godine bio smješten u Imigracijskome centru, gdje je čekao završetak procedure za deportaciju.

Ahmedu Mohamedu Elfarahatiju Othmanu, uz mjeru protjerivanja, izrečena je i zabrana povratka u BiH u sljedećih pet godina.

U BiH je nakon rata ostalo živjeti nekoliko stotina muslimanskih dragovoljaca iz arapskih zemalja koji su se tijekom rata borili na strani Armije BiH.