NEIZVJESTAN POSJET ZAGREBU

Biden stiže u Beograd, Sarajevo i Prištinu

29.04.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Američki potpredsjednik Joseph Biden će u drugoj polici svibnja posjetiti područje Balkana pri čemu će boraviti u Sarajevu, Beogradu i Prištini, objavio je u srijedu Dnevni avaz pozivajući se na svoje pouzdane izvore

SARAJEVO - Po nalogu predsjednika Baracka Obame potpredsjednik Biden bi u Sarajevu trebao biti između 17. i 20. svibnja i za sada je sigurno kako će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, dok se drugi razgovori još uvijek planiraju.

Tijejkom tih susreta, kako tvrde Avazovi izvori, razgovarat će se i o mogućem imenovanju posebnog američkog izaslanika za Balkan čime bi Washington želio ojačati svoju ulogu u regiji.

Američko veleposlanstvo u Sarajevu nije željelo komentirati nagađanja o Bidenovu posjetu, a službene potvrde nije bilo ni u tijelima vlasti BiH.

Doputuje li potpredsjednik SAD u regiju u svibnju, bit će to prvi posjet jednog tako visokog američkog dužnosnika još otkako je Bill Clinton boravio u Sarajevu 1999. godine.

Sam Biden Sarajevo je posjetio 1993. godine tijekom rata u BiH a poznato je kako je on od tada u prijateljskim odnosima s članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem.

Za sada se ne zna hoće li Bidenov posjet regiji uključiti i Hrvatsku.