NOVINARI 'ZAROBILI' ŠEKSA U LIFTU

'Bianca Matković će završiti kao Čačić'

15.10.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Od odluke Ive Sanadera da se vrati u politiku i saborske klupe, broje se njegovi ljudi unutar HDZ-a. Jedna od najprivrženijih bivšem premijeru i šefu HDZ-a bila je aktualna državna tajnica Bianca Matković. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks zarobljen u saborskom liftu rekao je da bi Matković mogla završiti kao Čačić, odnosno da nema šanse za povratak u Sabor

Ako Sanader odluči okupiti 'svoju ekipu' u Saboru, među njima očito neće moći biti bivša ministrica bez portfelja Bianca Matković. Glavni državni tumač svih zakona Vladimir Šeks tvrdi da njezin povratak u Sabor neće biti moguć.

Šeks nije želio odgovarati na novinarska pitanja te je pokušao liftom pobjeći u svoj ured u Saboru, ali su novinari stali na vrata lifta i upornim nagovaranjem natjerali ga da odgovori na pitanje o aktivaciji zastupničkog mandata državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva Biance Matković. Ona je poznata kao velika Sanaderova prijateljica koja se prvih dana Kosoričine 'vladavine' s novom šeficom posvađala oko tepiha u uredu u Banskim dvorima.

'Ako državna tajnica u roku od osam dana ne aktivira svoj zastupnički mandat, onda prolazi isto kao što je prošao gospodin Radimir Čačić', rekao je Šeks u saborskom liftu. Naime, on smatra da je Matković na prelasku s dužnosti ministrice bez portfelja na mjesto državne tajnice morala ponovno aktivirati i zamrznuti svoj mandat da bi se sad mogla vratiti u Sabor što navodno nije učinila. Isto tako je i bivši varaždinski župan i šef HNS-a Radimir Čačić izgubio mjesto u Saboru, jer nije na vrijeme podnio zahtjev za aktivaciju zastupničkog mandata.

Na dodatno pitanje hoće li Sanader dobiti svoj zastupnički mandat kako je i tražio, Šeks se naglo uozbiljio i rekao samo: 'Idemo gore!'

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva HDZ-ovac Damir Sesvečan pak ne vidi razloga zašto bi netko tko cijelo vrijeme prelazi s nespojivih dužnosti kao Matković (ministrica bez portfelja pa državna tajnica) morala cijelo vrijeme odmrzavati i zamrzavati mandat.

U svakom slučaju, čini se da će HDZ učiniti sve samo da Sanader, ako i dođe u Sabor, ne ojača, jer će ionako biti velika prijetnja svom bivšem HDZ-u.