OFORMLJUJE SE ZAJEDNIČKI TIM

Bezglavi mafijaš ujedinio srpsku i hrvatsku policiju

11.03.2010 u 17:27

Bionic
Reading

Zamjenik ravnatelja policije Republike Hrvatske Milijan Brkić i ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović u četvrtak su, na sastanku o borbi protiv organiziranog kriminala, razmijenili informacije o pronađenom tijelu srbijanskog državljanina Cvetka Simića u zagrebačkom Jarunskom jezeru, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova

Brkić je na sastanku pozvao sve kolege iz susjednih zemalja da se ugledaju na kvalitetnu suradnju policija Hrvatske i Srbije.

"Nadam se da će naša konkretna i svakodnevna suradnja ići u još boljem smjeru, jer se jedino tako možemo suprotstaviti organiziranom kriminalu na dobrobit građana i Srbije i Hrvatske, ali i cijele regije i Europske unije", kazao je Brkić.

Veljović je rekao da je sastanak nastavak iznimno dobre i dugogodišnje suradnje dviju zemalja u borbi protiv organiziranog kriminala, koja treba poslužiti za primjer ostalim zemljama u okolici.

"Dogovorili smo se da uskoro osnujemo operativne timove na nižoj razini, koji će biti u svakodnevnom kontaktu u cilju razmjene svih informacija o organizirano kriminalu. Ni Srbija ni Hrvatska neće biti utočište ni jedne organizirane kriminalne skupine", istaknuo je ravnatelj srbijanske policije te naglasio da je Simićevo ubojstvo bila jedna od tema razgovora.