AVANTURA U ISTRI

Bez seruma preživio ugriz poskoka

16.07.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Ukrajinski novinar i pustolov Yuriy Motsar (51) preživio je bez protuzmijskog seruma cijelu noć na strmom i nepristupačnom terenu iznad Lima nakon što ga je ugrizao poskok

Motsor se dovezao biciklom do Limskog kanala te posve sam uputio na penjanje po obližnjim stijenama, no uzbudljiva avantura uskoro se pretvorila u pravu agoniju. Naime, nesretnog Ukrajinca kojeg je prilikom penjanja poskok ugrizao za ruku jučer ujutro na području Punta Šimije pronašao je djelatnik Hrvatskih šuma.

Motsor je navodno zahvaljujući dugogodišnjem bavljenju jogom te znanju o preživljavanju u divljini uspio, unatoč agoniji, bez seruma dočekati pomoć. Unatoč teškom stanju i povremenom gubitku svijesti, uspio je ujutro obavijestiti prijatelja u Vrsaru koji je potom alarmirao djelatnike Hrvatskih šuma. Oko 9 ujutro Motsor je pronađen 70-ak metara ispod bijelog puta, a po strmom nepristupačnom terenu izvukli su ga porečki vatrogasci.

Motsoru je odmah dan serum te je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen u pulsku Opću bolnicu. Kako je izvijestio glasnogovornik bolnice Paić, stanje mu je stabilno.