BODOVI PO BABI I STRIČEVIMA

Bez priloga dobio status komentatora na HRT-u

12.02.2010 u 15:58

Bionic
Reading

Dražen Majić, donedavno zamjenik bivše glavne urednice Informativnog programa HRT-a Hloverke Novak Srzić koja ga je, zbog krađe anketa od Nove TV i RTL-a, smijenila u izbornoj noći, dobio je, doznaje tportal, status komentatora na Prisavlju

Iako je Majićev novi status po broju bodova nešto niži od onog koji je imao kao Hloverkin zamjenik, a samim time i plaća mu je malo smanjena, upućeni u stanje na Prisavlju kažu da netko tko u životu nije napravio televizijski prilog, a kamoli imao javljanje uživo ili radio s nekim intervju, ne može imati takav status.

Uz to dodaju da si takav status mogu priuštiti dobro nam znana lica s ekrana koja su u Informativnom programu prošla sve, od izvještavanja s Dolca do uređivanja vlastitih emisija.

Dugogodišnja novinarka HRT-a Elizabeta Gojan, koja ima status komentatorice, kada smo joj ispričali što smo doznali, najprije se u nevjerici nasmijala.

'Ne mogu vjerovati da je on dobio taj status. Ako je to istinito, odmah u ponedjeljak idem od Ravnateljstva tražiti da se meni podigne status. Odnosno, tražit ću najviši mogući – mentor jedan, kakav ima samo nekolicina ljudi na televiziji. Da bih zaradila svoj status, morala sam napraviti razgovore s desetak predsjednika država, pedesetak šefova diplomacija, napraviti preko 150 reportaža, izvještavati iz rata i što još sve ne', rekla je Gojan i potom dodala da je očito da se bodovi dijele kako kome paše.

Podsjetimo, Majića je najprije na Novu TV, a potom i na HRT, dovela Hloverka iako izuzev rada na nekoliko dokumentaraca tijekom devedesetih godina za nizozemsku TV kuću VPRO drugog televizijskog iskustva nije imao.

Kako je Majiću dodijeljen status za koji dobar dio njegovih kolega smatra da je nezaslužen, nismo uspjeli doznati. Neslužbeno se pak može čuti da se, prema internim pravilima HRT-a, a radi zaštite digniteta zaposlenika koji je radio na višoj funkciji, isti ne može spustiti na razinu, recimo, novinara koji je svakodnevno na terenu.

Cijelu priču od kolega prozvani Majić nije želio komentirati te je samo kratko poručio: 'Nemam ništa za reći o tome.'