BANDIĆEVO DARIVANJE

'Besplatan' prijevoz za Advent ZET će naplatiti milijun kuna

10.12.2018 u 16:46

Bionic
Reading

Dok traje Advent, dakle od 1. prosinca 2018. godine do 6. siječnja 2019. godine, vikendima, odnosno petkom od podne do nedjelje u ponoć putnici u prvoj zoni ne moraju kupiti kartu jer im je osiguran besplatan prijevoz

Da besplatno ne postoji, potvrđeno je ovih dana iz ZET-a, koji je procijenio da taj trošak iznosi nešto manje od milijun kuna (999 tisuća kuna) i pokrit će ga Grad.

U obrazloženju gradonačelnika Milana Bandića stoji kako je Grad Zagreb postao svjetska metropola i u skladu s time veliki turistički centar, dokazavši se mnogim manifestacijama i događanjima.

Dodao je i kako se ZET pridružio manifestaciji na način da omogući velikom broju svojih građana, a i turista koji će željeti uživati u ljepotama Adventa u Zagrebu, besplatan prijevoz te da će Grad pokriće troška prijevoza osigurati kroz subvenciju ZET-u.

'Prihvaćanjem prijedloga Zaključka omogućilo bi se građanima i posjetiteljima manifestacije Advent u Zagrebu besplatno korištenje javnog prijevoza s namjerom bržeg i efikasnijeg pristupa događanjima te smanjenja očekivanih prometnih gužvi u Gradu Zagrebu za vrijeme trajanja manifestacije Adventa', stoji u aktima gradonačelnika.