UBOJICA IVANE HODAK POD ISTRAGOM

Beskućnik Šlogar previše rastrošan u zatvoru

19.06.2009 u 11:11

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo naložilo je da se unutar zatvorskih rešetaka provjeri trošenje novca Mladena Šlogara Žile, ubojice Ivane Hodak

Zanimljivo je da je Šlogar uz drugog poznatog zatvorenika, Vladimira Zagorca, jedan od 'jačih' potrošača, odnosno korisnika zatvorske kantine. Cijene iza rešetaka uglavnom vrlo visoke, a posebice za nekoga tko je bio beskućnik i spavao u štaglju.

U medije je spornu vijest o Šlogarovoj zatvorskoj potrošnji pustio netko od njegovih zatvorskih kolega, a na odgovornima je da istraže je li informacija o Šlogarovu šopingiranju točna.

Dunja Pavliček, zamjenica županijskoga državnog odvjetnika, zatražila je od zatvora provjeru koliko je novca potrošio. Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, iako dugo nije kontaktirao sa sestrom, ona mu je ipak donijela novac u pritvor.

U istrazi o ubojstvu Ivane Hodak danas je trebao svjedočiti trendseter Frane Barbieri, ali nije došao na ročište. Ivana Hodak ubijena je pred vratima njegova stana u Hatzovoj 6. listopada 2008, a Barbieri je prvi nazvao broj 92 te obavijestio policajce o pucnjavi i ubojstvu ispred svoga stana.

Rekao je, navodno, da je, kad je pogledao kroz prozor, vidio muškarca na crvenom biciklu koji se udaljavao, pa je policija nakon ubojstva u eter dala i obavijest da traga za muškarcem na crvenom biciklu.

Kao što smo danas objavili, istražni sudac Zdenko Posavec odredio je dopunsko balističko vještačenje i 3D rekonstrukciju mjesta zločina, koje bi trebao obaviti dipl. ing. Vojin Maštruko, vještak za balistiku.

U međuvremenu su ispitani prodavači iz trgovine Lush u Ilici 62 i oboje su sigurni da nisu vidjeli Šlogara na dan ubojstva u trgovini niti su mu prodali šampon protiv peruti za koji je on tvrdio da ga je kupio u trgovini.

Osim toga, otkrivena je i jedna Šlogarova snimka na nadzornoj kameri, na kojoj kopa po kontejneru nedaleko od ulaza u kojem stanuju Hodakovi. Na nekim ga se snimkama, pak, vidi kako šeće gore-dolje po Hatzovoj, kao da nekoga iščekuje. To dodatno ruši tvrdnje iz njegove obrane da je za Ivanom krenuo u trenutku kad ju je ugledao.