na snazi - odmah

Beroš potpisao Odluku o proglašavanju epidemije korona virusom

05.03.2020 u 15:29

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš potpisao je danas odluku o proglašavanju opasnosti od epidemije koronavirusom. Odluka stupa na snagu odmah.

Kako nam je objasnio ministar riječ je o čistoj administraciji koja ministru omogućava da angažira sve resurse.

Primjerice da dekretom rasporedi zdravstvene radnike iz bolnice koja nije u pogođenom mjestu u drugu gdje su potrebni, piše Jutarnji list.

'Jedini razlog zašto da sada takva odluka nije donesena je zato što smo na vrijeme oformili krizni stožer i epidemiološku situaciju u ovom trenu zbilja imamo pod kontrolom', kazao je Beroš.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je trenutno 10 osoba koje su zaražene koronavirusom, a prema posljednjim informacijama svi se dobro osjećaju.

Govoreći za Dnevnik.hr Beroš je naveo da se u ovom trenutku ne planira zatvoriti škole, ali i dodao da je su spremni na sve scenarije, pa i na taj ako bude potrebe.

Istaknuo je da se u ovom trenutku ne razmišlja ni o kakvim novim mjerama. Ipak, objasnio je da se za svako javno okupljanje evaluira potencijalni rizik, ali da generalne zabrane nema. Ne razmišlja se ni o zatvaranju granica, a o svemu će sutra razgovarati s kolegama u Europskoj uniji.