rekorderi po glasovima

Bernardićevi oponenti pokazali da itekako imaju podršku: U Sabor preferencijalnim glasovima ulaze i Grbin i Hajdaš Dončić

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 08:19
  • Objavljeno 06.07.2020 u 08:13
Bionic
Reading

Sukobi s vrhom stranke i sankcije koje su im u jedno vrijeme bile uvedene nisu nimalo naštetile glavnim oponentima šefa SDP-a Davora Bernardića. U Saboru ćemo u novom sazivu gledati i Peđu Grbina i Sinišu Hajdaša Dončića

Peđa Grbin, iako je Restart koalicija bila neuspješna na izborima, pravi je pobjednik u SDP-u. Kao javno poznati oponent politike Davora Bernardića, Grbin je u izbornu utrku krenuo s posljednjeg mjesta u 8. izbornoj jedinici. Uz pomoć gotovo 17 tisuća preferencijalnih glasova ne samo da je skočio na prvo mjesto na toj listi, nego je osvojio najviše preferencijalnih glasova od svih SDP-ovaca u Hrvatskoj.

Odmah iza njega po preferencijalnim glasovima je Siniša Hajdaš Dončić, koji je na izborima bio posljednji na listi u 3. izbornoj jedinici. Sa više od 14 tisuća preferencijalnih glasova Hajdaš Dončić također je uspio osvojiti saborski mandat.

To isto ipak nije pošlo za rukom Mihaelu Zmajloviću u 7. izbornoj jedinici. Zmajlović ipak nije prešao 10 posto glasova od cijele liste u 7. izbornoj jedinici i to mu nije bilo dovoljno da osigura mjesto u Saboru.

Podsjetimo, trojka koja je na listama završila na posljednjim mjestima ranije je u nekoliko navrata kritizirala šefa stranke Davora Bernardića. Zbog toga su i sankcionirani i maknuti iz Predsjedništva stranke, a Grbin čak i s mjesta potpredsjednika stranke.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal